fredag 25 februari 2011

Llinos

Llinos rusar till undsättning!
Ömfotingen
Llinos är en ung mus, en mjuktass, nybliven i Gardet, med större hjärta än klokskap. Trots att hon kan vara både impulsiv och utåtriktad, är hon egentligen ganska osäker. Llinos är en ganska småväxt mus med alldagligt utseende, men tålig och rapp. Inom Gardet har Llinos utmärkt sig som en talangfull värjfäktare, men också genom att orsaka sin mentor Murtaugh (som nu är patrulledare) några extra grå pälshår, genom ett och annat mindre genomtänkt upptåg. Eftersom hon i grunden har hjärtat på rätt ställe, och har en viss förmåga att bli omtyckt, har hyssen dock inte lett till några allvarligare disciplinära åtgärder.

Belief: Att vara medlem i Gardet är en chans få uppleva det stora Äventyret.
Goal: Jag ska visa Murthaugh att jag är kapabel att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt.
Instinct: Rusa alltid till undsättning om en annan mus är i fara

Will: 2- (0/0)
Health: 6 - (0/0)
Nature: 4/4 - (0/0)
Resources:
2 - (0/0)
Circles: 2 - (0/0)


Skills:
Weather watcher 2 - (0/0)
Deceiver 2 - (0/0)
Fighter 4 - (0/0)
Healer 2 - (1/0)
Survivalist 2 - (0/0)
Weaver 2 - (0/0)
Archivist 2 - (1/1)
Scout 2 - (1/0)
Huntuer 2 - (0/0)
Coast-wise 2 - (0/0)

Traits: Tough 1, Curious 1, Generous 1. (Checks = 0)

O - Frisk och kry
O - Hungrig/Törstig (-1 disposition för alla konflikter)
O - Arg (-1 disposition för alla konflikter med will som bas)
O - Trött (-1 disposition för alla konflikter)
O - Skadad (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)
O - Sjuk (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)

Home: Port sumac
Parents: Fader är Caerwyn, båtbyggare. Moder är Llewella, vävare och segelmakare. Båda är i livet, och lever enkla liv i Port Sumac, nöjda med det de har. Äldre brodern Caron går i sin faders fotspår, och håller på att bli en skicklig båtbyggare. Han är föräldrarnas stolthet och hopp. Llinos ser de som en nästintill förlorad dotter, eftersom hon aldrig förmådde passa in i deras vardagliga vandel. Många gånger har Llewella hörst sucka för sig själv: "Gardet? Vad är det för fel på ett vanligt, hederligt yrke?"
Fur: Blond
Cloak: Har inte fått någon än, bär den grå ömtassmanteln - önskar sig en orange
Senior Artisan: Aliena, arkivarie. Viss friktion i relationen, då Llinos hade svårt att uppbåda erforderligt intresse och respekt för bundna böcker och historiska akter.
Mentor: Murtaugh
Friend: Leolin, en barndomsvän från Port Sumac, som inte heller förmådde slå sig till ro i sin bardomsby. Leolin är nu en köpman som reser runt i territorierna i allsköns affärer. De ses därför då och då, och Leolin söker ofta upp Llinos när han har vägarna förbi Lockhaven, gärna med en present eller två i packningen. Man kan nästan tro att han ser på Llinos med mer än vänskap i hågen.
Enemy: Morwenna, en relativt framgångsrik spannmålshandlare från Ivydale. Llinos lyckades hamna i ett gräl med henne inför en skara av möss under ett rutinbesök. Det var under Llinos allra första tid i Gardet, och med sitt nyvunna medlemskap något stiget åt huvudet, vägrade hon backa undan för Morwenna och hennes följe. Det slutade med hårda ord ("Och vem tror du att du är att gasta så åt mig, gamla ruggråtta där!"). Helt klart är att Llinos (som en hel del andra gånger) borde tänkt efter och beaktat Morwennas ålder och ställning. Murtaugh fick rycka ut och be flera inblandade om ursäkt efteråt. Tyvärr är Morwenna såväl bitter som långsint. Llinos själv tänker sällan på det.
Gear: Värja, slunga, liten bärpåse*, fickspegel**
Kontakter: -

* Väskan är en enkel tygpåse med snörning, lämplig att hänga över axeln eller binda runt midjan
** Spegeln är en skärva av ett vackert mineral som Llinos fått av Leolin som present