tisdag 29 mars 2011

Scen 1 - Karavanen

Warwick på sin vagn, Morweena spanar
Tidigt på morgonen efter ger ni er av. Ni mötte upp med köpmännen på borggården - Sean, Morwenna [Linos fiende] och Warwick - och gav er sedan av mot Whitepine. Regnet har lagt sig, och vinden är ännu svag, men marken är blöt och tung och nattens storm har gömt stigen under löv och kvistar.Allt som allt består karvanen av 3 vagnar och 9 möss, inklusive er. Owena och Farifax gav sig av för två dagar sedan, men om de har märkt stigen har dessa försvunnit.

[Ett Pathfinder mot Ob5 för att hitta vägen och följa den till Whitepine]

Warwick ropar ut, "Patrulledare, jag är en slug gammal mus, jag känner till en genväg. Låt mig visa er."

[Eller låt Warwick visa vägen...]

torsdag 24 mars 2011

Vår 1152, det andra uppdraget

Gwendolyns tornkammare är mörkt, bortsett från ett ensamt ljus som brinner på hennes bord. Den tilltagande vinden får fönstren att skaka lätt. När ni kommer in tittar hon upp, och hon ler ett trött leende. Hon spiller ingen tid.

"Whitepine behöver spannmål. Inga köpmän vågar sig dit längre. Vi har en karavan som avreser imorgon. Ert uppdrag är att se till så att karavanen kommer fram, så att köpmännen kommer fram. Jag har skickat iväg en patrull som förtrupp bestående av Owena och Fairfax. Karavanen består som sagt av köpmän, de är inga krigare. Som ni vet härjas trakten av rövarhövdingen Bryant, men - och lyssna noga nu - han är inte viktig. Karavanen ska fram. Oskadd. Relationen med Whitepine är något ansträngd, så ert uppdrag är oerhört viktigt. Frågor?"

tisdag 22 mars 2011

Vår 1152, mellanspel

Murtaugh och Adela har åtevänt till Lockhaven. Murtaugh rapporterar till Gwendolyn som bekymrad tar emot nyheterna om Bryant, banditen. Murtaugh ges några dagars vila, och Adela hamnar återigen i luven på Immeric och skickas dagen efter till det avlägsna Axebridge, vid Östra Vittringen. Samtidigt återvänder Thurstan från sin patrull, med Owena. De båda kom inte alls överens, och Thurstan placeras istället hos Murtaugh. Ungtassen Llinos är även hon återigen redo för patrull, efter att (i ett försök att kyla ner hennes äventyrsiver) ha spenderat en vecka i Lockhavens stora bibliotek, med att sortera skriftrullar.

Ni tre har kallats till Gwendolyn för att få ert uppdrag.

(Är det något ni vill reda ut, fråga eller bara säga innan vi drar igång så är det här vi gör det)

tisdag 1 mars 2011

Thurstan

Tystlåten gardist
Thurstan, i Lockhaven
Thurstan är inte längre någon ungdom. Han har nyligen fyllt 27 och har tjänat troget i gardet i flera säsonger. Han visade tidigt att han var värdig sin mantel, men har sen dess inte utmärkt sig särskilt mycket: Thurstan är tyst i allt han företar sig, och även om han är kompetent och hängiven så sätter han större tro till andras visdom än sin egen. Dessa egenskaper retade gallfeber på Owena, Thurstans senaste patrulledare, som värderar gardisternas egna initiativförmåga väldigt högt. De är båda glada att inte behöva dras med varandra längre, även om Thurstan förstås aldrig skulle säga något om saken.
På grund av att hans familj har en historia av att producera framstående gardister (nåja, framstående i hemstaden Elmoss åtminstone) så förväntas det av Thurstan att han ska klättra i graderna och bli något fint någon dag. Dock har inte någon befordran kommit på tal för Thurstan än, trots flera år i tjänst.

Belief: Det är viktigare att handla rätt än att handla fort.
Goal: Jag ska se till att alla under mitt beskydd kommer fram med livet i behåll.
Instinct: När det dyker upp problem, rådfråga någon som är klokare.

Will: 3 - (0/0)
Health: 5 - (0/0)
Nature: 4/4 - (0/0)
Resources: 5 - (0/0)
Circles: 2 - (0/0)


Skills:
Healer 4 - (0/0)
Scout 4 - (0/0)
Carpenter 3 - (0/0)
Fighter 3 - (0/0)
Pathfinder 3 - (0/0)
Persuader 2 - (0/0)
Survivalist 2 - (0/0)

Forest-wise 2 - (0/0)
Trail-wise 2 - (0/0)

Traits: Alert 1, Quiet 1

O - Frisk och kry
O - Hungrig/Törstig (-1 disposition för alla konflikter)
O - Arg (-1 disposition för alla konflikter med will som bas)
O - Trött (-1 disposition för alla konflikter)
O - Skadad (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)
O - Sjuk (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)

Age: 27
Home: Elmoss
Parents: Fadern Padrig & modern Tegwen, snickare. Padrig gick bort i sjukdom för två vintrar sedan. Hans dröm var att bli gardist, men en olycka under sin tid som ungtass tvingade honom att ge upp den drömmen. Istället återvände han till Elmoss och kom att gifta sig med sin stora kärlek, Tegwen. Hon driver ännu det snickeri de hade tillsammans och är mycket skicklig inom hantverket.
Fur: Grå
Cloak: Lila
Mentor: Drystan, farbror till Thurstan (Padrigs äldre bror). Tyngs av skuldkänslor över olyckan som kostade Padrig hans chans att komma med i gardet, och över att han ända sedan unga år älskat Tegwen. Istället för att ta itu med känslorna har Drystan sett till att ständigt ha uppdrag att utföra. Det är Drystans stora olycka att Thurstan fortfarande inte befordrats till patrullgardist trots att han redan är 27, men han hyser alltjämt hopp om att den tystlåtne ska leva upp till hans förhoppningar.
Senior Artisan: Maren, läkekunnig.
Friend: Apotekaren Branwen, en vetenskapsmus i Sprucetruck som Thurstan kännt sedan barnsben. Hon är född och uppvuxen i Elmoss men hennes nyfikenhet och skarpsinne förde henne till Sprucetruck där hon nu tillverkar mediciner annat nyttigt.
Enemy: Owena, en patrulledare som tycker att Thurstan inte håller måttet för gardet. Hon menar att det delvis beror på att Drystan varit för beskyddande om sin brorson.
Gear: Spjut, täljkniv
Contacts: