fredag 25 februari 2011

Llinos

Llinos rusar till undsättning!
Ömfotingen
Llinos är en ung mus, en mjuktass, nybliven i Gardet, med större hjärta än klokskap. Trots att hon kan vara både impulsiv och utåtriktad, är hon egentligen ganska osäker. Llinos är en ganska småväxt mus med alldagligt utseende, men tålig och rapp. Inom Gardet har Llinos utmärkt sig som en talangfull värjfäktare, men också genom att orsaka sin mentor Murtaugh (som nu är patrulledare) några extra grå pälshår, genom ett och annat mindre genomtänkt upptåg. Eftersom hon i grunden har hjärtat på rätt ställe, och har en viss förmåga att bli omtyckt, har hyssen dock inte lett till några allvarligare disciplinära åtgärder.

Belief: Att vara medlem i Gardet är en chans få uppleva det stora Äventyret.
Goal: Jag ska visa Murthaugh att jag är kapabel att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt.
Instinct: Rusa alltid till undsättning om en annan mus är i fara

Will: 2- (0/0)
Health: 6 - (0/0)
Nature: 4/4 - (0/0)
Resources:
2 - (0/0)
Circles: 2 - (0/0)


Skills:
Weather watcher 2 - (0/0)
Deceiver 2 - (0/0)
Fighter 4 - (0/0)
Healer 2 - (1/0)
Survivalist 2 - (0/0)
Weaver 2 - (0/0)
Archivist 2 - (1/1)
Scout 2 - (1/0)
Huntuer 2 - (0/0)
Coast-wise 2 - (0/0)

Traits: Tough 1, Curious 1, Generous 1. (Checks = 0)

O - Frisk och kry
O - Hungrig/Törstig (-1 disposition för alla konflikter)
O - Arg (-1 disposition för alla konflikter med will som bas)
O - Trött (-1 disposition för alla konflikter)
O - Skadad (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)
O - Sjuk (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)

Home: Port sumac
Parents: Fader är Caerwyn, båtbyggare. Moder är Llewella, vävare och segelmakare. Båda är i livet, och lever enkla liv i Port Sumac, nöjda med det de har. Äldre brodern Caron går i sin faders fotspår, och håller på att bli en skicklig båtbyggare. Han är föräldrarnas stolthet och hopp. Llinos ser de som en nästintill förlorad dotter, eftersom hon aldrig förmådde passa in i deras vardagliga vandel. Många gånger har Llewella hörst sucka för sig själv: "Gardet? Vad är det för fel på ett vanligt, hederligt yrke?"
Fur: Blond
Cloak: Har inte fått någon än, bär den grå ömtassmanteln - önskar sig en orange
Senior Artisan: Aliena, arkivarie. Viss friktion i relationen, då Llinos hade svårt att uppbåda erforderligt intresse och respekt för bundna böcker och historiska akter.
Mentor: Murtaugh
Friend: Leolin, en barndomsvän från Port Sumac, som inte heller förmådde slå sig till ro i sin bardomsby. Leolin är nu en köpman som reser runt i territorierna i allsköns affärer. De ses därför då och då, och Leolin söker ofta upp Llinos när han har vägarna förbi Lockhaven, gärna med en present eller två i packningen. Man kan nästan tro att han ser på Llinos med mer än vänskap i hågen.
Enemy: Morwenna, en relativt framgångsrik spannmålshandlare från Ivydale. Llinos lyckades hamna i ett gräl med henne inför en skara av möss under ett rutinbesök. Det var under Llinos allra första tid i Gardet, och med sitt nyvunna medlemskap något stiget åt huvudet, vägrade hon backa undan för Morwenna och hennes följe. Det slutade med hårda ord ("Och vem tror du att du är att gasta så åt mig, gamla ruggråtta där!"). Helt klart är att Llinos (som en hel del andra gånger) borde tänkt efter och beaktat Morwennas ålder och ställning. Murtaugh fick rycka ut och be flera inblandade om ursäkt efteråt. Tyvärr är Morwenna såväl bitter som långsint. Llinos själv tänker sällan på det.
Gear: Värja, slunga, liten bärpåse*, fickspegel**
Kontakter: -

* Väskan är en enkel tygpåse med snörning, lämplig att hänga över axeln eller binda runt midjan
** Spegeln är en skärva av ett vackert mineral som Llinos fått av Leolin som present

6 kommentarer:

 1. Vad tror du om att byta ut din Instinct mot en Belif, typ "Handling går före ord" eller något liknande. Kanske "En gardesmus tvekar aldrig"?

  Jag vet inte om din Insticts är vad du är ute efter. Din första var ju mer att följa sitt hjärta, men nu handlar den mer om ansvar. Llinos är visserligen ansvarsfull, men kanske mer impulsiv? Det här är bara förslag och tankar, jag vill inte bestämma över din karaktär, så säg bara nej om du tycker att jag är ute och cyklar. Det kan också vara intressant att låta sin Instinct gå lite emot sin Belif.

  Eller kanske något busigt "lugna stunder måste livas upp"?

  SvaraRadera
 2. Hmmm... jag inser efter att ha läst detta att instinkten är formulerad så att det jag önskar inte framgår. Det är tacknämligt att du (eller ni, det var ju Poppes förslag jag nu antog) coachar fram det så att det blir rätt. Det var nämligen helt klart någon form av impulsivt beteendemönster jag ville beskriva -- i viss mottsats till de andra mössen, som verkar vara mer eftertänksamma och stabila. Jag har funderat på beliefs en stund, och kommit fram till något som kanske kan ge en viss konrast mot de mer högstämda sådana som bland annat återfinns i regelboken. Lägger in det, och filar vidare på min instinkt...

  SvaraRadera
 3. Bra instinct! Den kan du lätt spela på. Din belif är däremot lite vag. Som jag tolkar den är den lite naivt ansvarslös, vilket är jättebra. Det kan räcka att bara lägga till lite ord för att få den färdig:
  "Att vara en medlem av garedet är bara att vara en del av ett härligt äventyr."

  Typ så?

  SvaraRadera
 4. Lite naivt anvsvarslös - det var precis avsikten, så det är bra. Jag gör en omskrivning nästan identisk med ditt förslag, och sedan hoppas jag Llinos är redo att skilja männen från mössen!

  Ytterligare en kommentar om detta belief: jag ser en möjlighet, om nu tiden tillåts utvisa det, till en trevlig utveckling därav varefter Llinos mognar, och inser att allt kanske inte bara är ett äventyr. Men just nu har jag mest försökt att gå åt en lite annan väg än mina medmöss.

  SvaraRadera
 5. Haha, jo, det är en möjlig (trolig?) utveckling. Men tänk försök att inte tänka på det. Då finns det en risk att man spelar i förväg. Låt det komma i nuet.

  Din belif är bra. Äventyr med stort Ä. Spänning, romantik, lägerledar...Allt det där från legenderna, som ju alltid slutar lyckligt.

  SvaraRadera
 6. Mycket trevlig bild - och träffande bildtext!
  Jag gillar att Llinos begåvats med en mantel, ömfotingsstatus till trots :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.