tisdag 1 mars 2011

Thurstan

Tystlåten gardist
Thurstan, i Lockhaven
Thurstan är inte längre någon ungdom. Han har nyligen fyllt 27 och har tjänat troget i gardet i flera säsonger. Han visade tidigt att han var värdig sin mantel, men har sen dess inte utmärkt sig särskilt mycket: Thurstan är tyst i allt han företar sig, och även om han är kompetent och hängiven så sätter han större tro till andras visdom än sin egen. Dessa egenskaper retade gallfeber på Owena, Thurstans senaste patrulledare, som värderar gardisternas egna initiativförmåga väldigt högt. De är båda glada att inte behöva dras med varandra längre, även om Thurstan förstås aldrig skulle säga något om saken.
På grund av att hans familj har en historia av att producera framstående gardister (nåja, framstående i hemstaden Elmoss åtminstone) så förväntas det av Thurstan att han ska klättra i graderna och bli något fint någon dag. Dock har inte någon befordran kommit på tal för Thurstan än, trots flera år i tjänst.

Belief: Det är viktigare att handla rätt än att handla fort.
Goal: Jag ska se till att alla under mitt beskydd kommer fram med livet i behåll.
Instinct: När det dyker upp problem, rådfråga någon som är klokare.

Will: 3 - (0/0)
Health: 5 - (0/0)
Nature: 4/4 - (0/0)
Resources: 5 - (0/0)
Circles: 2 - (0/0)


Skills:
Healer 4 - (0/0)
Scout 4 - (0/0)
Carpenter 3 - (0/0)
Fighter 3 - (0/0)
Pathfinder 3 - (0/0)
Persuader 2 - (0/0)
Survivalist 2 - (0/0)

Forest-wise 2 - (0/0)
Trail-wise 2 - (0/0)

Traits: Alert 1, Quiet 1

O - Frisk och kry
O - Hungrig/Törstig (-1 disposition för alla konflikter)
O - Arg (-1 disposition för alla konflikter med will som bas)
O - Trött (-1 disposition för alla konflikter)
O - Skadad (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)
O - Sjuk (-1T på färdigheter, Nature, Will och Health)

Age: 27
Home: Elmoss
Parents: Fadern Padrig & modern Tegwen, snickare. Padrig gick bort i sjukdom för två vintrar sedan. Hans dröm var att bli gardist, men en olycka under sin tid som ungtass tvingade honom att ge upp den drömmen. Istället återvände han till Elmoss och kom att gifta sig med sin stora kärlek, Tegwen. Hon driver ännu det snickeri de hade tillsammans och är mycket skicklig inom hantverket.
Fur: Grå
Cloak: Lila
Mentor: Drystan, farbror till Thurstan (Padrigs äldre bror). Tyngs av skuldkänslor över olyckan som kostade Padrig hans chans att komma med i gardet, och över att han ända sedan unga år älskat Tegwen. Istället för att ta itu med känslorna har Drystan sett till att ständigt ha uppdrag att utföra. Det är Drystans stora olycka att Thurstan fortfarande inte befordrats till patrullgardist trots att han redan är 27, men han hyser alltjämt hopp om att den tystlåtne ska leva upp till hans förhoppningar.
Senior Artisan: Maren, läkekunnig.
Friend: Apotekaren Branwen, en vetenskapsmus i Sprucetruck som Thurstan kännt sedan barnsben. Hon är född och uppvuxen i Elmoss men hennes nyfikenhet och skarpsinne förde henne till Sprucetruck där hon nu tillverkar mediciner annat nyttigt.
Enemy: Owena, en patrulledare som tycker att Thurstan inte håller måttet för gardet. Hon menar att det delvis beror på att Drystan varit för beskyddande om sin brorson.
Gear: Spjut, täljkniv
Contacts:

2 kommentarer:

  1. Klockrent! Ge mig en vecka till så drar vi igång sen.

    SvaraRadera
  2. Damn vad snygg jag är! :D

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.