torsdag 24 mars 2011

Vår 1152, det andra uppdraget

Gwendolyns tornkammare är mörkt, bortsett från ett ensamt ljus som brinner på hennes bord. Den tilltagande vinden får fönstren att skaka lätt. När ni kommer in tittar hon upp, och hon ler ett trött leende. Hon spiller ingen tid.

"Whitepine behöver spannmål. Inga köpmän vågar sig dit längre. Vi har en karavan som avreser imorgon. Ert uppdrag är att se till så att karavanen kommer fram, så att köpmännen kommer fram. Jag har skickat iväg en patrull som förtrupp bestående av Owena och Fairfax. Karavanen består som sagt av köpmän, de är inga krigare. Som ni vet härjas trakten av rövarhövdingen Bryant, men - och lyssna noga nu - han är inte viktig. Karavanen ska fram. Oskadd. Relationen med Whitepine är något ansträngd, så ert uppdrag är oerhört viktigt. Frågor?"

10 kommentarer:

 1. Thurstans alerta ögon glittrar i skenet från det enda ljuset. Hans blick går från Gwendolyn till Murtaugh. Om någon vet vilka frågor som behöver ställas så är det ju veteranen.

  SvaraRadera
 2. "Vore det inte bättre att skicka musgardet efter Bryant för att sen skicka karavanen till Whitepine? Även om vi inte kan få fast Bryant och hand kumpaner kanske vi kan driva dem på flykt och på så vis flytta problemet och ge Whitepine en större möjlighet.."

  Jag tar ett steg framåt mot Gwendolyn.

  "Har han inte härjat länge nog?"

  SvaraRadera
 3. Llinos följer Thrustan framåt, när han tar ett steg, tar Llinos två. Ögonen är runda som knappnålshuvuden, öronen står upp, fokuserade på vad Gwendolyn ska säga härnäst, men Llinos hukar ändå inför matriarken.
  Äntligen! Äventyret! Trodde aldrig vintern ville ge med sig. Må Murtaugh förstå att vi måste ge oss av snarast -- tänk om de svälter i Whitepine allredan?

  SvaraRadera
 4. Gwendolyn studerer Murtaugh en kort stund. Hennes intensiva blick tycks söka efter orsaken till patrulledarens fråga, men sedan svarar hon.

  "Vill du ha ett krig Murtaugh? Vill du se mus dräpa mus? Jag vet att Bryant är ett problem, och ja, han har härjat länge nog, men vi är för få. Gardet kan inte tåga mot rövarhövdingen utan att överge våra andra plikter. Och er plikt just nu är att hjälpa invånarna i Whitepine, att stärka våra relationer med Sylvia, så att den dagen då vi måste möta Bryant står vi enade.

  Dessutom har jag sett många rövarband bildas under hårda vintrar, växa under svåra vårar för att upplösas när sommaren kommer. Kanske är det en sådan sommar som nalkas..."

  Gwendolyns sista ord försvinner ut i mörkret och för en stund är det helt tyst i tornrummet. På något sätt en både olycksbådande och hoppfull tystnad.

  SvaraRadera
 5. "Vem har talat om att dräpa? Bryant och hans kumpaner måste ställas inför rätta. Men jag vet, du har rätt. Vi är för få och för svaga för att kunna tampas med dem ännu. Du har mitt ord att ingen i patrullen skall vika från vårt uppdrag."

  SvaraRadera
 6. "Kanske har du rätt med Murtaugh. När ni återvänder ska jag berätta för er om mitt sista möte med Bryant, men nu behöver ni vila. Murtaugh, Abigail kommer med örter till ditt rum senare, mot febern, och ni andra - Thurstan och Llinos - imorgon är en stor dag för er. Var beredda på allt, hjälp er patrulledare och kom ihåg, Gardet är större än oss alla, men bygger på individens förmåga att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt. Seså, ge er av nu, och lycka till!"

  [Om ni inte vill säga något mer är det dags att formulera era Mål]

  SvaraRadera
 7. Murtaughs mål är hans löfte till Gwendolyn, "Jag skall hålla ungpälsarna i schack, de skall inte få riskera karavanen eller uppdragets framgång."

  SvaraRadera
 8. Llinos mål är, trots ömmande omsorg om eventuellt hungrande möss i Whitepine, att ta den vördade matriarkens råd till sig: "Jag ska visa Murthaugh att jag är kapabel att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt".

  SvaraRadera
 9. Thurstans mål är: "Jag ska se till att alla under mitt beskydd kommer fram med livet i behåll."

  SvaraRadera
 10. [Coolt! Bra mål alla!

  Murtaugh: "Jag skall hålla ungpälsarna i schack, de skall inte få riskera karavanen eller uppdragets framgång."

  Llinos: "Jag ska visa Murthaugh att jag är kapabel att fatta rätt beslut vid rätt tidpunkt."

  Thurstan: "Jag ska se till att alla under mitt beskydd kommer fram med livet i behåll."

  Klistra in dem på era karaktärer så vet vi var vi har dem. Återkommer med Scen 1.]

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.