onsdag 18 november 2009

Eftersnack, kaiptel 1

Dags att dela ut poäng m.m. Men först tänkte jag att vi kunde snacka lite om spelet i stort. Hur tycker ni att det funkar? Något vi ska göra mer av, något vi ska göra mindre av? Något ni vill säga?

Kör!

26 kommentarer:

 1. Gillar som tusan! Har varit riktigt skoj! Ser fram emot att spela mer. Tycker det mesta har flytit på riktigt bra, smidigt och blivit en riktigt intressant liten historia. Gillar Adela och Murtaugh och att de är såpass olika, men ändå kämpar tillsammans.

  Det enda som jag har tyckt varit lite skakigt är konfliktreglerna, men tror det bara handlar om att något behöver sköta rodret och kanske moderera dem lite och att vi hittar en form för dem för spel via blogg. Så det är nog snarare ovana än något annat.

  På det stora hela, grymt!

  Och ni?

  SvaraRadera
 2. Jag gillar det som tusan. Tycker att det är coolt att tankar kommer fram på ett helt annat sätt än i bordsrollspel.

  SvaraRadera
 3. Perfekt! Jag drar igång med efterspelet efter helgen.

  Jag har själv inte så mycket att säga. Jag har anpassat mitt tempo till Björns mer sporadiska postande. Det är alltså inget problem att bara skriva 1-2 inlägg per/dag. Spelet flyter på, jag har kul, ni har kul.

  Glöm inte att kolla erfarenhet för lyckade/misslyckade slag. Har ni missat det är det bara att kolla dice rollern.

  Ses efter helgen!

  SvaraRadera
 4. Absolut, bättre en stadig men lägre takt än att vi skall stressa ihjäl oss.

  Tror jag uppdaterat mitt formulär med taxad nature och alla tests. Kanske missat något men det är mitt fel i så fall. :)

  SvaraRadera
 5. Övertygelse
  Påverkades era handlingar av era Övertygelser?

  Berätta vilka övertygelser ni har och hur, om, de har påverkat spelet. Har handlingarna påverkat spelet får ni 1 Fate Point.

  (Kom ihåg att det här inte är ett läxförhör eller liknande. Kör på bara så snackar vi lite om vårt första Misson och era karaktärer. Det är en del av poängen med det här)

  SvaraRadera
 6. Murtaughs övertygelse: Jag är snart klar med gardet, men jag är patrullens ledare, det är mitt ansvar och skyldighet att leda den än ett år.

  Framförallt inverkade den nog när de kastade sig i floden, men han har försökt leda trots feber och hunger. Men förutom floden så är det ingen faktisk handling, mer en allmän attityd tror jag.

  SvaraRadera
 7. Jag tycker att den har kommit fram väldigt ofta, även om det är som du säger som en allmän attityd. Jag har ju inte heller satt den prov, så det är väl ungefär vad man kan begära.

  1 Fate till dig!

  SvaraRadera
 8. Ja, stämmer. Och, när jag tänker på det, låg den till grund för mycket av viljan att övertala Immeric att anmäla sig själv. Gammpälsen med stark lojalitet mot gardet har svårt för sådant där.

  Tycker att Adelas "Snabbaste vägen..." kommit fram rätt ofta som ett lite hyperaktivt rätt oberäkneligt drag som jag verkligen älskar. Som stenen i huvudet på stackars Gryffwydd. :)

  SvaraRadera
 9. Björn, hur känner du för din Belif? Tänker du på den, agerar Adela efter den?

  kapitel 1 var ju också lite av en testomgång, och det går bra att göra ändringar om man känner att något inte blev riktigt som man hade tänkt sig.

  SvaraRadera
 10. Jag trycker Adelas belif funkat bra.

  Dessvärre har jag blivit överhopad med arbete och har haft väldigt svårt att posta ber om ursäkt för det men jag ska skärpa mig.

  SvaraRadera
 11. Det är helt ok. Bara vi vet hur allt ligger till så ser jag inga problem med lågintensiva perioder. Som jag natar att december kommer att bli överlag.

  Jag har inte så mycket mer att tillägga här så vi tar nästa:

  Goal. Det som belönas är att arbeta emot och uppfylla. Någon som gjort något av detta?

  (Uppfylla ger Persona och att arbeta mot målet ger Fate)

  SvaraRadera
 12. Arbeta mot att ingen skall ta skada, helt klart. Uppfyllt det? Beror på, Murtaugh lyckades jaga rätt på och plåstra om Gryffwydd.

  Och, helt klart är det ok att vi har lågintensiva perioder, inget att be om ursäkt för Björn! Så är det för alla, december är väl en sådan "död" månad för spel överlag.

  SvaraRadera
 13. Ja, det var ju lite taskigt att Gryffwydd redan var skadad, men man kan ju se det som ett straff för att Murtaugh valde den långa vägen istället för att den "snabbaste vägen" (där Adela klart lät sitt Goal komma före sin belif).

  Iaf, både Adela och Gryffwydd blev, på ett eller annat sätt skadade så målet uppfylldes inte, men du arbeta helt klart mot det. Låter det ok?

  Björn, säg till när du har lite mer tid. Jag tror inte att vi drar igång med kapitel 2 förrän du kan posta iaf några ggr/vecka.

  SvaraRadera
 14. Absolut, den långa vägen valdes framförallt för att undvika banditerna och hålla patrullen säker. Men som sagt, jag är helt på. Inget mål, men arbetat mot det. :)

  SvaraRadera
 15. Denna och nästa vecka ser tjock ut. Den 11 sätts betygen och efter det är det nog lugnt. Säg den måndagen den 14 dec

  SvaraRadera
 16. Nytt år nya tag? Eller vad känner ni?

  SvaraRadera
 17. Som jag skrev i mailet så är jag borta nästa vecka. Björn, kan inte du snacka lite om din Belif och ditt mål så länge?

  Jag förstår om det är svårt att komma ihåg allt. Själv tänker jag läsa igenom allt innan vi böjar med nästa uppdrag.

  SvaraRadera
 18. Nu har jag åter gått in i den grå vardagens dunkel att således få fly in i en munter skog där möss och vesslor kivas känns roligt och upplyftande.

  Adelas belif har följts i mångt och mycket. dessvärre hittar jag inte det mål jag satt upp, jag får läsa igenom igen.

  SvaraRadera
 19. Jag hittar det inte heller nu, men hade inte Adela något i stil med att övertyga Murtaugh om att hon var en värdig vaktmus? Eller hur var det?

  Och välkommen tillbaka in i vardagsdunklet. :)

  SvaraRadera
 20. Precis Christoffer, det var Adelas mål. Jag vet inte, men det känns inte som det är helt uppnått. :) Eller vad säger ni?

  Jag har f.ö sjukt svårt att fokusera på bloggspel just nu. Det händer massor IRL som jag måste fixa. Bra grejer visserligen, men ändå. Mitt vardagslunk är alltså inte riktigt här än.

  SvaraRadera
 21. Murtaugh är nog inte helt övertygad än, han har nog sett mer av hennes snurriga sida än någon egenskap som han ser som viktig för vaktmössen. Men det vände i slutet och är på god väg skulle jag säga.

  Låt vardagslunket ha sin gång, så plockar vi upp det här när det lugnat ner sig.

  SvaraRadera
 22. Ja, då tar vi tag i det här igen. Jag förstår om det är svårt att komma ihåg vad som hänt. Jag ska skriva en resumé.

  Vi har avklarat Belif och Goal. Då kolla vi intincts. Kolla upp era instincs. Har ni spelat på dom?

  SvaraRadera
 23. Murtaugh har förespråkat den säkra vägen mot Whitepine, så där kommer ta aldrig onödiga risker in. Men annars inte speciellt mycket. Instinkter tycker jag överlag är lite svåra i MG, i BE/BW är det tydligare vad de ska göra, i MG ska de väl bara spelas?

  SvaraRadera
 24. Ja, instinkter ska spelas på så ofta som möjligt. Det räcker med att få in dem i rollspelandet lite då och då med. Det är ju en slags trademark för karaktären. Gör det så ofta som möjligt. Det gör inget om det blir parodiskt. Speciellt inte i början, för då får vi lära känna dem.

  Men, ja, Murtaugh har följt sin instinct.

  SvaraRadera
 25. Precis, det som jag finner lite trixigt. Är van vid att det skall ha något tillägg, spela din instinkt och hamna i trubbel eller undvik att spela din instinkt och hamna i trubbel. Men det är BE/BW, inte MG. :)

  Men, Murtaugh har än så länge 3 Fate från Belief, Jobba mot mål och spela instinkten.

  Björn?

  SvaraRadera
 26. Vi får se vad det kan leda till, instinkt alltså. Björn har påsklov, men bör vara tillbaka på måndag. Då drar jag ju iväg, men det är inte så mycket att göra åt.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.