tisdag 19 april 2011

Scen 2 - Rävpasset

Ni färdas längs med den sällan använda stigen, mellan stenbumlingar och trädstammar. Warwick ropar då och då glatt att han känner igen en stock eller sten och att ni är på rätt väg, när ni alla samtidigt hör det välbekanta och olycksbådande ljudet av strid - blad som korsas, förbannelser som utdelas, och hesa stridsrop på ett främmande språk. Llinos är snabbt framme och kikar fram bakom en rot övervuxen av ljusgröna vårblad. Det hon ser får hennes lilla (men modiga) hjärta att hoppa över ett slag, eller två. På en tjock gren längre in i skogen ser ni en ensam mus i strid mot en vessla!

[Ni kan smyga er förbi, de har inte sett er och är upptagna med annat. Att fly bort från fara är vad möss gör så det är Nature mot Ob3 (för att ni har vagnar och terrängen är öppen just här). Patrulledaren bestämmer vem som ska slå men alla kan hjälpa till. Om det är vad ni väljer att göra...]


75 kommentarer:

 1. "Mutaugh! Thurstan! En mus i nöd! Här finns ingen tid att förlora!"

  Llinos drar snabbt sitt svärd, och tar sats för att med ett hopp över roten rusa till anfall. Visst syns fruktan i hennes ansikte och morrhåren vibrerar. Ska någon hinna stoppa Llinos nu, får de vara snabba!

  SvaraRadera
 2. Thurstan störtar fram och hugger tag i Llinos ena arm. "Stilla din tass, ungpäls", säger han lågt. "Vem vet om det finns fler? Du sätter alla våra liv på spel om du rusar in utan tanke."

  Thurstan vänder huvudet mot Murtaugh och ger honom en frågande och bekymrad blick.

  SvaraRadera
 3. "Men... vi måste göra något, omedelbart!"

  SvaraRadera
 4. "Ni två! Skärp er! Ni är gardesmöss inte snorungar! Sätt fart, guida karavanen runt området, ni måste ta er fram, vänta inte på mig, jag hinner ikapp er..."

  Murtaugh tecknar tydligt med handen den väg han anser att de övriga skall ta men gör inga som helst indikationer på att själv följa med sällskapet.

  SvaraRadera
 5. Thurstan tvekar en sekund som känns som en evighet. Sedan föser han Llinos åt det håll Murtaugh pekar och följer med själv också.

  SvaraRadera
 6. [Coolt! Ok, om det är vad Llinos och Thurstan gör så vill jag att Thurstan slår sin Nature mot Ob3, med ev hjälp och allt sånt. Men, det förutsätter att Llinos är med på noterna, så vi får avvakta Hakanlos svar.]

  Vad tänker Murtaugh göra? Vad tänker han på just nu?

  SvaraRadera
 7. [Murtaugh planerar att stå upp för sitt löfte och sitt mål, ingen av ungtassarna skall riskera att karavanen inte skall nå fram, men han kan inte heller själv se en mus, vem det än må vara, falla offer för en vesslas svärd, så han ämnar anfalla vesslan, driva bort den eller ha ihjäl den, vad som än krävs...]

  Är det såhär allt skall sluta? Må ungtassarna bara förstå karavanens vikt och inte följa mitt exempel, det är inte alltid den gamle som agerar klokast som Gamlion brukade säga.

  SvaraRadera
 8. Llinos föser undan Thurstans arm.
  "Följ du med karavanen, Thurstan. Det må vara vad som är rätt. Men jag tänker inte lämna vare sig Murtaugh eller den stackars musen. Nog pratat, nu agerar vi!"
  Llinos, med svärdet redan draget, skuttar vikt över stammen och påbörjar ett kvickt, men inte vårkdslöst, avancemang mot vesslan.

  [Llinos slits mellan mål och instinkt, att ta rådiga beslut eller att hjälpa en mus i nöd. Men i denna situation finns det inget annat än direkt tvång som kan hålla henne från att hjälpa Murtaugh och den andra musen. Dessutom tror hon djupt i sitt hjärta att det är det rätta! Avsikten är dock inte en blind tjurrusning -- om Murtaugh försöker styra henne kommer hon att lyssna]

  SvaraRadera
 9. [Om Thurstan eller Murtaugh vill ingripa så ser vi det som Llinos avsikt att hoppa över stocken och iväg. Ni hinner ingripa.]

  SvaraRadera
 10. Murtaugh vill greppa Llinos innan han hinner iväg, dra ner honom på marken och säga några väl valda ord åt honom.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 12. [Det stämmer att det var min avsikt]

  SvaraRadera
 13. [Vill Thurstan något eller ska vi köra den här konflikten?]

  SvaraRadera
 14. Thurstan annar att det här kan gå illa så han slänger en blick på de två andra, åt det håll där de hör vesslan och musen tampas, och så tillbaka på karavanen.

  Han tar spjutet i ena handen och signalerar med den andra åt karavanen att de ska följa efter honom, tyst, åt det håll Murtaugh angett.

  SvaraRadera
 15. Ok, då har vi en konflikt. Vi kör ett enkelt versus-test mellan Murtaugh och Llinos, där Llinos snabbt vill smita iväg och Murtagh vill hindre henne.

  Health vs Health. Berätta om ni vill trixa med wises, nature eller annat innan ni slår.

  SvaraRadera
 16. [Inga trix - nature känns inte som det passar, inga bra wises]

  SvaraRadera
 17. Patrol-leader Wise, det här är inte första gången jag behövt greppa en ungtass i ett försök att få honom/henne att inte kasta sig in i galenskap och mana till tanke först, handling sen.

  SvaraRadera
 18. Ok, roll ´em! Ni har länk till Dice Rollern bland länkarna.

  Murtaugh har 4+1 tärningar och Llinos har 6.

  SvaraRadera
 19. Sorry, väntar ni på mig? :) Det är bara att slå! Först att logga in slår.

  SvaraRadera
 20. Nu har jag slagit (aldrig använt den där tärningstjänsten förr... visst krångel).
  Resultat: (4, 1, 6, 5, 4, 6:≥4) = 5
  Måns, rätta mig om jag gjort fel! Llinos Health är 6, så jag slog 6 tärningar.

  SvaraRadera
 21. [Det ser helt rätt ut, och ett hyfsat slag med :) Poppe, din tur]

  SvaraRadera
 22. [Ja, nu får gamlingen skärpa till sig om han ska hänga med!]

  SvaraRadera
 23. [Två framgångar, damnit. Gamlingen är trött...

  Måns, mina gamla skador, sjuk och trött, ska de bort? Har han hunnit vila upp sig såpass?]

  SvaraRadera
 24. [Visst snackade vi om det tidigare? En av dem strök vi, kolla i tråden före spel (om inte jag hinner först). Innan vi går vidare med Llinos och Murtaugh vill jag att Thurstan slår sin Nature mot Ob3 för att smyga iväg med karavanen]

  SvaraRadera
 25. [Rull, rull: hela en (1!) framgång. Ouch!]

  SvaraRadera
 26. Thurstan och karavanen skyndar vidare. Vagnarna dras snabbt förbi den öppna gläntan, men vesslan har bara ögonen på sin fiende. Marken täcks av slingriga rötter och när Warwicks vagn skumpar över en större rot lyckas den gamle musen inte längre hålla sig kvar på flaket utan faller handlöst av, rullar ner för en liten brant och med ett förvånat "Aaaaååååååhhh..." rullar han in under ett större stenblock och försvinner.

  Murtuagh, Llinos sprintar bort från dig innan du hinner reagera, och Llinos, du avancerar mot vesslan och musen som fortfarande fäktas framför dig. Musen är ordentligt pressad och parerar hugg efter hugg utan att själv orka atackera. Det är bara en tidsfråga innan vesslan spetsar musen.

  Thurstan, Sean, som just nu är först i ledet med sin vagn, vänder sig om, tittar frågande på dig.

  Vad gör ni?

  SvaraRadera
 27. Med svärd i hand, och utan tvekan i sinnet anfaller jag vesslan. På raska, kvicka tassar, utan att göra mer ljud en vad som krävs, försöker jag komma till den bakifrån, för att utdela en stöt. Llinos är fylld av fasa, men det får hon tänka på efteråt.

  [Sorry, missade föregående inlägg förut].

  SvaraRadera
 28. [Jag också, ingen epostpåminnelse for iväg... hmm]

  Jag ropar högt! "Vessla! GE DIG AV!" och drar vapen och rusar mot den, från ett annat håll än Llinos. Allt för att distrahera den när Llinos närmar sig den.

  SvaraRadera
 29. Thurstan tittar på kaoset omkring sig och drar efter andan som om han skulle vilja ropa ut något. Ett rop kommer, men det är från Murtaugh när han också störtar iväg mot vesslan.

  Thurstan lägger pannan i djupa veck en kort stund innan han manar Sean och de andra i karavanen vidare: "Skynda vidare! Jag är snart ikapp."

  Sedan beger han sig efter gamle Warwick, ner under stenblocket …

  SvaraRadera
 30. [Jag har lagt till er igen nu. Säg till om ni får eller inte får eopost om det här inlägget]

  Llinos och Murtaugh, när ni närmar er striden ser ni musen tydligare. Det är en raggig figur, ni kan inte på rak tass känna igen gråpälsen. Båda reagerar på Murtaughs rop, och musen försöker ta tillfället i akt att smita undan men vesslans sabel viner genom luften och drar blod innan gråpälsen fösvinner bakom stocken. Om han kastar sig eller faller är omöjligt att avgöra.

  Vesslan blottar sina vassa tänder i ett elakt flin. "Fler små mösssssss..." väser hon innan hon med ett vigt hopp landar framför er, när ni kommer framspringande från olika håll.

  [En riktig strid av det här kanske?]

  Thurstan, under stenen är det kallt och fuktigt. Regner som föll har lagt sig här nere och du vadar fram i kallt vatten. Nu ser du Warwick. Den gamle musen har fastnat och kan knappt hålla nosen över vattenytan. Du kan inte se riktigt vad det är han sitter fast i. Du kan dra loss honom med ett Health-slag mot Ob2, om du inte har någon annan idé?

  SvaraRadera
 31. [Health låter bra!]

  Thurstan stöter sitt spjut i den leriga jorden för att ge Warwick något att hålla sig i medan Thurstan försöker dra loss honom.

  [Rull rull: 6, 4, 1, 1, 1 = 2 lyckade!]

  SvaraRadera
 32. [Visst, riktig strid. Kan behöva en direkt instruktion om hur jag förväntas göra det.]

  SvaraRadera
 33. Thurstan, du får loss Warwick och drar upp den andfådde gamla musen ur vattnet. Han klamrar sig fast vid dig, tacksam för att vara vid liv.

  "Du har räddat mitt liv, gardesmus. Tack. Be mig om vad som helst som står i makt och jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa dig. Dig och gardet. Territoriet klarar sig inte utan er."

  [Riktig strid, för Poppe och Håkan då. Tar det i ett nytt inlägg]

  SvaraRadera
 34. [Sorry att det går lite långsamt, fullspäckat schema...

  Ok, Llinos och Murtaugh, vilket är ert Goal med konflikten? Och bara så vi är överens så är det en strid ni är ute efter va?

  SvaraRadera
 35. [Llinos mål är att driva vesslan på flykten (så att den stackars musen undkommer)]

  [Om det är ett ok mål att ha...?]

  SvaraRadera
 36. [Poppe, vad säger du? Ni bildar ett team så du måste vara med på målet. Och ja, det är ett bra mål :) ]

  SvaraRadera
 37. [Driva bort Vesslan gör vi ju för att rädda musen, right? Så, rädda musen är väl det egentliga målet?]

  SvaraRadera
 38. [Ja, "rädda musen" är det egentliga målet, förstås. Kändes som att det behövde vara lite mer specifikt...]

  SvaraRadera
 39. [Båda fungerar ju utmärkt, kändes mest som det vart vårt egentliga mål...]

  SvaraRadera
 40. "driva bort vesslan så att musen undkommer" är den regelmässigt mest lämpliga formuleringen. Återkommer strax med vesslans disposition och mål.

  SvaraRadera
 41. Ok, dags för vesslan. Vesslans mål är att kalla på förstärkning, hon har ett ornamenterat horn som hon fingrar på.

  Så, disposition. Det är en Fight så därför ska Llinos (som initierade konflikten) slå sin Fight och addera sin Helath till summan. Vi vet att Murtaugh hjälper till så lägg till en tärning. Poppe, har Murtagugh någon condition som sänker er disposition?

  Här är vesslans disposition: 10 (jag slog 6 tärningar och adderade Health. Vesslan bär en lätt rustning vilker ger ytterligare 1 tärning.)

  SvaraRadera
 42. [Uppdaterade Murtaugh, som alltså inte har något tillstånd som försämrar dispositionen. Det är bara att slå för Håkan alltså!]

  SvaraRadera
 43. [Llinos disposition är 9, Fight var 4 (två lyckade), plus health 6 + 1 för Murtaugh)]

  SvaraRadera
 44. Jag fortsätter mitt anfall. Vilken best! Vad har jag givit mig in på? . Jag håller kursen rakt mot den skräckinjagande fienden, med svärdet utsträckt som en lans framför mig. Men fly då! Jag är väl inte värd det? Fly, ditt odjur!

  SvaraRadera
 45. [Hur är det med scriptandet, är det var och en eller är det musen i befäl som gör det? Jag har spelat med bägge varianterna.]

  SvaraRadera
 46. [Håkan, du ska egentligen slå 4+1 tärningar och addera 6, men det är inte så noga. Poppe, ni kan scripta era egna. Nu är ni ett team av två, så Llinos kommer under första rundan utföra två handlingar och Murtaugh en. Håkan väljer alltså handling 1 och 3 åt Llinos och Poppe väljer handling 2 åt Murtaugh. Som spelare av Senior Mouse är det dessutom Poppe som ska hålla koll på er disposition. Så, välja er handlingar, men posta inget förrän jag säger go!, för jag ska välja vesslans handlingar först, sedan kan ni överlägga så mycket ni vill]

  SvaraRadera
 47. [Blir det enklare om Håkan väljer alla tre handlingar första rundan? Då behöver ni inte diskutera något utan Håkan väljer bara tre handlingar, som utförs av Linos, Murtaugh, Llinos. Nästa runda väljer Poppe och handlingarna utförs då av Murtagugh, Llinos, Murtaugh.]

  SvaraRadera
 48. [Passar utmärkt, och vi undviker lite onödigt bollande. Shoot Håkan!

  För övrigt Måns, hur är reglerna är "egentligen". Minns jag helt fel när jag minns att befälet scriptar? Jag minns att jag läste det och tänkte "vad trist det låter, vad gör alla andra då?"]

  SvaraRadera
 49. [Ok, hoppas jag gör rätt nu: Feint, Attack, Defend]

  När jag, svärd i tass, närmar mig vesslan, gör rädslan att jag för ett ögonblick tappar beslutsamheten, så i stället för att verkligen fullfölja det jag tänkt - attacken, viker jag av i hopp om bättre läge. Sedan tar jag mod till mig för en stöt framåt. Och så aktar jag mig sedan!

  SvaraRadera
 50. [Beskriv bara en sak i taget. Det är ju bara du som gör din Feint. Så du beskriver din fint nu. Nästa handling, Attack, har du tillskrivit mig, så den kommer jag göra vartefter du gör en Defend igen i slutet och beskriver den.]

  SvaraRadera
 51. [Egentligen...minns jag inte riktigt hur det funkar :) Vi har aldrig gjort så utan kört med "table chatter". Jag har Attack på min första, och du har Feint, det innebär att din fint försakas, och bara jag slår]

  Vesslan släpper dig aldrig med blicken, hon tycks förutse din fint och när du viker av åt sidan är vesslan redan där och skär av din väg och håller dig effektivt på avstånd med sitt svärd. Hon för hornet mot nosen...

  [Hennes svärd ger +1D på Attack så jag slår 6D och får 3 framgångar. Ni är nere på 6 i disp. Vesslan är kvar på 10. Jag har Feint på nästa, ni har attack, så Poppe får nöjet att ge igen med samma mynt, era små as! :) ]

  SvaraRadera
 52. [Trycker på paus, lämnar landet i ca 3 veckor, men det är ju er tur så ni kan ju leka lite iaf :) ]

  SvaraRadera
 53. [Och nu åter efter pausen... Sorry, Poppe. Givetvis borde jag ha tagit en sak i taget. Bortse från allt efter "Sedan tar jag mod till mig"!]

  SvaraRadera
 54. Jag rusar fram, "Vid musgardet! Vi är två mot en, fly medans du kan vessla!" Samtidigt svingar jag svärdet i en vid båge över huvudet, jag siktar mot remmen som håller hornet runt vesslans hals samtidigt som jag försöker placera mig mellan vesslan och Thurstan.

  SvaraRadera
 55. [Poppe, slå med. Ni har attack, jag har fint, så det är bara att köra]

  SvaraRadera
 56. [Slagit, tre framgångar, jag har låst svärdet till Attack i den här fighten)

  SvaraRadera
 57. [Ni sänker vesslans disp. från 10 till 7. Ni har 6. Ni har Defend på er sista, jag har också Defend]

  Ni cirklar runt varandra. Vesslan förstår att det här inte kommer att bli en enkel munsbit, och ni förstår att det här kommer att bli en bitter strid, en hård kamp.

  [Ok, nästa runda. Poppe scriptar. Jag är klar så det är bara att köra]

  SvaraRadera
 58. [Vad hade du för sista? Vad sker genom min attack? Tappar han hornet? Måste veta innan scriptning...]

  SvaraRadera
 59. [Sorry, jag klantade mig]

  Vesslan fäster sin uppmärksamhet mot dig, men gör ett utfall mot Llinos. Vesslan är inte alls beredd på din attack och med ett väldigt hugg hugger du rakt igenom remmen och in i vesslans höft. Vesslan väser till, blottar tänderna. Hornet och bältet det hänger i glider av, och blir hängade över en gren.

  [I sista har ni Defend vs Defend vilket innebär att ni båda slår. Ni ökar er disp med antalet framgångar ni slår, obstacle är 3. Vesslan har också defend och slår 5 tärningar, jag får 3 och ökar inte min disposition]

  Det är nu ni cirklar runt varandra, och försöker hitta en öppning.

  SvaraRadera
 60. [Hakanlo, du som slår Defendslaget..]

  SvaraRadera
 61. [Har skummat i reglerna, men kontrollera så att jag gör rätt: jag ska slå 5 tärningar (Llinos Nature = 4, +1 hjälp från Murtaugh), väl? (Om ingen protesterar slår jag för det snart)]

  SvaraRadera
 62. [Då slår Fighter, inte Nature, men du har ju 4 i båda så i just det här fallet spelar det ingen roll :) ]

  SvaraRadera
 63. [Nåväl, slår 4 på 5 tärningar för defend, så jag ökar väl Disposition med 1]

  Llinos håller svärdet mellan sig och vesslan, och rör sig trevande i sidled, lite närmare Murtaugh, för att liksom bilda en gemensam front. Kanske går det lättare att då skrämma den leda besten på flykten? Så är hon också noga med att inte skära av vesslans reträttväg, bortåt. Llinos gör ett par rapp i luften med stålet, i ett försök att verka bestämd och (åtminstone en smula) orädd.

  SvaraRadera
 64. [Scriptat: Manöver - Attack - Attack]

  SvaraRadera
 65. [Ursäkta, har haft fokus på annat. Vesslan har Defend på första, jag slår mina tärningar, ni slår era och vi läser bara av hur många framgångar vi får. Jag får två framgångar, så inget händer]

  Vesslan tar ett steg tillbaka, överblickar situationen med sabeln redo.

  SvaraRadera
 66. Thurstan, du och Warwick skyndar efter karavanen och kommer till ett vägskäl, det är en mindre stig som försvinner in i i det täta buskaget. Det är inga problem att följa spåren efter vagnshjulen. Det som däremot bekymrar dig är de fotspår som kommer från stigen för att sedan forsätta samma väg som karavanen färd.

  Du kan inte avgöra något mer utan att göra en grundligare undersökning.

  Vad gör du?

  SvaraRadera
 67. [Jag är sämst. Sorry. Återkommer strax...]

  SvaraRadera
 68. Murtaugh manövrerar runt Vesslan, där han tidigare försökt hjälpa Llinos så vejar han nu åt sidan, drar vesslan med sig och lämnar en blotta för Llinos att utnyttja.

  [Wiii, tre framgångar, en mer än vesslan som nu har -1D nästa omgång]

  SvaraRadera
 69. [Ok, då har vi attack mot attack.]

  Vesslan märker att hon blir utmanövrerad och försöker tvinga er att skydda varandra.

  [Attack: 1 mjäkig framgång!!!]

  Vesslans sabel viner till när hon möter Llinos klinga!

  SvaraRadera
 70. När blottan visas, stöter Llinos framåt med sin klinga, med den kraft hon kan uppbåda.

  [2 framgångar, slår 5 tärningar, 4 fighter +1 för hjälp]

  SvaraRadera
 71. [5 - 5 i disposition. Attack vs Attack i sista med, jag får 3. Drog av min tärning från manövern nu som jag glömde innan]

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.