torsdag 15 oktober 2009

Scen 2 - Immeric, fäktmästaren


 
Immeric

Immeric drar upp ur er ravinen. Ni är mörbultade, ömma och kalla, men vid liv [slå varsitt Health mot Ob3 för att inte bli sjuka].Han tittar på er.

"Så, en vilsen jänta och en gammal gubbe. Vart var ni på väg i sådan hast?" Han ler ett arrogant leende.

51 kommentarer:

 1. [lyckas stå emot sjuka]
  "Åh, är det inte en av Gwendolyns allra förnämsta rumppussare, jag ser att du kommit upp dig till broväktare, tjusigt. Då blev pappa glad, va!
  Hur mår din bror, jag har inte hört av han sen i höstas,jag är faktiskt lite orolig men han har väl fullt upp på sin nya post. Surt att du själv inte fick posten du suktat efter fast du gnuggat så många inflytelserika tassar. Det kanske du skulle tänkt på innan du örfilade Osric av Copperwoods dotter på marknadsplatsen, att det skulle bli svårt att få komendanttjänst i en byhåla som håller fler än femtio möss.
  Men var är mina manéer, detta vördade patrullman Murtaugh är Immeric, flerfaldig vinnare av Gwendolyns lagerkrans, en uppblåst mallgroda som borde lära sig hyfs och förbannat vett innan han..."
  Här blir Adela så arg att hon stampar sin fot i marken och vänder ryggen åt fäktmästaren

  SvaraRadera
 2. "Till er tjänst" svarar Immiric med en lika djup som elegant bugning, riktad åt Murtaugh.

  [Björn, du har 5 i Health, så du slår med 5D6, fast det gick bra ändå]

  SvaraRadera
 3. [En framgång, så sjuk från och med nu.]

  Murtaugh greppar Adela i armen och snurrar runt henne mot fäktmästaren igen samtidigt som han böjer sig fram och viskar "nu tar du dig samman, en vaktmus bemöter alla med lika respekt, oavsett hur stora skitstövlar de är".

  "Murtaugh var namnet som sagt" säger gammpälsen och böjer sitt huvud för att hälsa Immeric. "Jag ber att få tacka för räddning, det var då sannerligen i rätt ögonblick. Jag tror det hela tog mer på krafterna än vad jag var beredd på". Murtaugh sätter sig ner och försöker krama ur pälsen så gott det går, han skakar, känner sig kall och varm på samma gång. Jag måste visa mig stark, patrullens ledare blir inte sjuk. Visa styrka vid nederlag.

  SvaraRadera
 4. "Ni behöver värma er. Följ med. Det är inte säkert här."

  Immeric ser sig om, vaksamt.

  SvaraRadera
 5. "Ja det gör vi sannerligen! Solen må lysa på himmelen men vattnet har fortfarande en stark bismak av vinter!"

  Murtaugh reser sig, borstar av pälsen och försöker hålla sig på benen så gott det går. "Kom Adela..." är allt han hinner få ur sig innan han faller hejdlöst framåt när hans ben viker sig under hans kropp. Visa styrka vid nederlag, visa styrka vid... är allt Murtaugh tänker när han faller...

  SvaraRadera
 6. [Klipp]

  Immeric har fått igång en brasa i ett ihåligt stort cederträd och Murtaugh ligger och febersvettas på en fäll nära elden. Immeric har rastlöst vankat av och an, men slår sig nu ner bredvid Adela. Det är varmt här inne, och tryggt.

  "Du vet, det är inte för sent för oss. Jag förlåter dig om du ber mig."

  SvaraRadera
 7. " Se vem som kommer krälande som en kelssjuk syrsa..."
  Fast att Adelas röst är stadig som en klippa sitter hon inte kvar bredvid Immeric utan
  Adela reser sig och går bort till Murtaugh. Hon knäböjere vid hans sida och i skydd av Murtaughs kropp fiskar hon fram hans dolk som hon gömmer bakom ryggen.
  Rör han mig igen, så sätter jag kniven i han. Vakna snälla Murtaugh, vakna...

  SvaraRadera
 8. "Syrsa!? Du glömmer vem du talar till jäntunge! Jag är Immeric, fäktmästaren! Igår korsade jag klinga med rövarhövdingen Grimm. Hade inte den förbaskade haren kastat av mig hade Territoriet varit en bättre plats. Men alla motarbetar mig. ALLA! Och nu du Adela. Du. Igen."

  Immerics blick är intensiv och hans ögon närmast brinner.

  "Är ni här för att ta mig tillfånga? Har Gwendolyn skickat er för att jag trotsade order? Vem är den där gammpälsen? Svara mig!!"

  SvaraRadera
 9. Undertiden diskussionen hettar till har Murtaugh vaknat till liv, han har halvsitter på fällen framför elden och studerar paret. Han känner sig starkare, men febern är fortfarande påtaglig.

  "Så, mina barn, okvädesord och syrsor i all ära, men det gör ingen av er gladare. Min bäste Immeric, haren, vilken hare är det ni talar om?"

  Den här fäktmästaren verkar ha loppor i pälsen, nervösa möss är farliga möss, bäst att hålla ett skarpt öga på honom så han inte sårar den stackars tösamusen...

  SvaraRadera
 10. Adela håller kniven bakom ryggen och stirrar trotsigt mot Immeric.
  höjer han handen mot mig igen så svär jag vid förfäderna att jag sätter dolken i magen på honom ända upp till dolkskaftet,tvi dig Immeric, tvi dig

  SvaraRadera
 11. När Immeric ser att Murtaugh är vaken verkar han lugna ner sig.

  "Ursäkta att jag brusade upp. Ibland är mitt humör lite...hetsigt. Jag brukar gå till harstallet för att få lugn och ro. Det var så jag lärde känna Gryffwydd. Han är en vän. Han tog mig till stråtrövarnas läger. Jag tror att han blev sårad i tumultet som uppstod, och han kastade av mig. Jag har inte sett honom sedan dess. Det var inte hans fel. Jag skulle aldrig ha bett honom."

  SvaraRadera
 12. Är jag här och riskerar Adelas liv och lem och min egen hälsa för att den här pajasen inte har vett nog att meddela att han försvinner med Gryffwydd!

  Murtaugh lägger sig ner igen på filten, biter sig hårt i kinden och försöker andas lugnt. Han knyter en näve hårt under filten och försöker samla sig.

  "Så, vi är utsända för att finna en bortsprungen hare på grund av att du inte har vett nog att handla under order? Vän eller inte, folk har varit oroliga. Tänker du inte på någon annan innan du handlar? Hur tror du Isabel reagerar när en av hennes harar är borta utan den minsta ledtråd till vart eller varför?" Murtaugh reser sig upp undertiden han talar och går mot Immeric, hans röst blir allt mer ansträngd och irriterad och när han slutligen avslutar nästan skriker han och står nos mot nos med Immeric.

  SvaraRadera
 13. Immeric backar undan, skrämd av gammpälsens ilska. Han ser vädjande på Adela men finner sig snart.

  "Gryffwydd bar mig av egen fri vilja! Jag gjorde det för Territoriet, för gardet! Det är vår uppgift! Stråtrövarna gav sig på min patrull i vintras, när snön låg tung. Jag förlorade två vänner då. Alltsedan dess har jag bett Gwendolyn att få ge mig ut och hämnas våra fallna bröder, men hon har vägrat. Skickat mig åt andra håll, på meningslösa uppdrag. Till slut tog jag saken i egna tassar.

  Men jag misslyckades...Och nu är Gryffwydd borta."

  Han sätter sig framför elden och stirrar frånvarande in i den. Så tittar han upp, men förnyad glöd.

  "Så kommer ni, som två dränkta fluglarver, och vågar förolämpa mig, och skuldbelägga mig. Territoriet är större än din lilla patrull gubbe. Ibland krävs det offer och risker för att andra ska vara trygga! Order eller inte, jag gör min plikt!"

  SvaraRadera
 14. "Fluglarver? Fluglarver! Du borde låtit oss flyta vidare istället för att plocka upp oss om förolämpningar är det enda du kan komma med! Du har helt rätt i att territoriet är större än min patrull, men glöm inte din bortskämda pojkspoling att territoriet även är större än din patrull, territoriet är större än oss alla! Det är just därför vi har musgardet! Och som medlem i gardet skall vi stå över sådant som personlig hämnd! Ta dig samman!"

  Murtaugh går fram till Immeric, lägger en hand på hans axel. "Jag kommer vara tvungen att rapportera det här till Gwendylon, och din ilska nu, och ditt egoistiska och allt annat än till gardet trogna försvarstal kommer inte göra dig någon nytta. Låt oss istället hjälpas åt att hitta Gryffwydd, och för din skull hoppas jag att han är oskadd."

  SvaraRadera
 15. [Är det någon som är ute efter något i den här scenen? Jag har en avslutning klar annars, men det går bra att dra igång en konflikt eller nått om ni har mer att säga. Immeric är klar med er iaf, han känner sig väldigt sviken :) ]

  SvaraRadera
 16. [Jag har en konflikt i åtanke, men känner att det är dags att vänta in Björn så vi inte spinner iväg det här för långt utan hans inblandning. Och sviken kan han gått känna sig, mallgrodan. :) ]

  SvaraRadera
 17. [Christoffer kör din grej, Adela kommer inte agera än]

  SvaraRadera
 18. [Aight, jag vill ha en argumentation med Immeric, jag vill att han underställer sig Murtaughs befäl och blir en del i vår patrull och till att finna Gryffwydd.]

  SvaraRadera
 19. [Coolt. Immerics mål är att Murtaugh ska framstå som en klenis i Adelas ögon och att han själv framstår som en cool, rättrådig rebell. Immeric kör alltså Orator 3 mot Murtaughs Persuder? Immeric slänger in sin trait Stubborn för en extra T6. Låter det vettigt?]

  SvaraRadera
 20. [Låter bra. Det blir scriptat då, antar det då Immeric har ett eget mål, vilket han väl bara kan ha om vi scriptar?]

  SvaraRadera
 21. [Aha, trodde man kunde köra även sånt på vanliga versus-test. Vi kör scriptat, jag har valt mina actions så det är er tur. Vill Adela stå utanför konflikten eller bilda Team med Murtaugh?]

  SvaraRadera
 22. [Nu blev jag lite osäker, är inte hundra men jag tror att man är bunden till endast twists och conditions när man kör enkla versustest, men hmm. Blev osäker. Oavsett, jag tror jag vill dra det till scriptning för det känns som det blev för mycket på spel, och möjligheten till kompromiss känns lämplig. :)

  Så, disposition. Det är will+färdighet va?]

  SvaraRadera
 23. [Har nu slagit, disposition 7, fast jag kom på att jag är sjuk vilket väl även sänker tärningar för att slå disposition med? Så disposition 6.]

  SvaraRadera
 24. [Vill ha koll på Immerics disposition innan jag scriptar]

  SvaraRadera
 25. [Adela ställer sig utanför konflikten, hon vill inte ha med Immeric i gruppen]

  SvaraRadera
 26. [Ok.

  1. Attack 2. Defend 3. Attack

  Volley för volley med beskrivningar och slag gissar jag?]

  SvaraRadera
 27. [Jepp, men det är mer spännande att ta steg för steg så jag säger just nu bara:

  Attack. Och jag slår...1 framgång]

  SvaraRadera
 28. Attack: "Du underställer dig mitt befäl nu omedelbart, du har brutit mot musgardet och mot direkta order, det har du själv erkänt!"

  [3 tärningar för persuader, +1 tärning för rollspelande som jag placerar för attack, och (om du bestämmer dig för att det är ok) beviset att Immeric faktiskt erkänt att han brutit mot direkta order, som ger +1 framgång. Slagit, och det ger mig 5 framgångar totalt (om man räknar med beviset, annars 4).]

  SvaraRadera
 29. [glömde bort min sjukdom, ta bort en framgång. Se 3 utan bevis 4 med...]

  SvaraRadera
 30. [Cool! Bevis är klockrent! Björn, det är kapitlet Gear for Conflicts, s.117ff.]

  Disposition 1. Men nu kommer min Feint mot din Defend, så du får inte testa!]

  "Nåväl, jag lovar att underställa mig ditt befäl, om du erkänner att gardet inte är Gwendolyn. Minns vår ed gammpäls! Vi strävar efter att låta så många som möjligt vara trygga även om det kostar. Största möjligta nytta! Tror inte du, Murtaugh, att karavanen från Shaleburrow som jag räddade tycker att Isabels oro och din rädsla är ett överkomligt pris att betala för att slippa bli plundrade och mördade av banditer?"

  [Löfte+Rollspel ger 5D6...4 framgångar]

  SvaraRadera
 31. [Crap! Fast, jag skulle vilja att en framgång försvinner, löfte gäller endast om man kör defend. För Feint finns bara intimidation och deception som vapen i konflikten.

  I så fall:

  Jag har disposition 2.
  Immeric har disposition 2. (Glömde ju ta bort för att jag är sjuk, så en framgång från mina fem försvinner.]

  SvaraRadera
 32. [Ah, ok. 2-2 då. Spännande! Det här kommer att kosta, vad som än händer! Jag har Defend i sista.]

  SvaraRadera
 33. [Spännande!!!

  Så, min sista attack. Jag spelar ut den nu, så får du spela ut din defend. Så slår du tärning först sen, och jag följer upp med mitt attackslag?]

  "Du har rätt Immeric, gardet är inte Gwendolyn, gardet är oss alla. Men gardet följer också sina regler, regler som du har skrivit under på, som du har accepterat och som du har kämpat för att upprätthålla som medlem i gardet! Vad du säger nu tenderar gränserna till förräderi och om din plats i gardet är dig kärt så vakta din tunga, jag skulle ogärna behöva antyda att Immeric skulle vara ett sådant rötägg, ty gardet är i stort behov av din klinga."

  SvaraRadera
 34. [Bra]

  "Jag har avlagt ett löfte och det står jag fast vid. Men blind lydnad är livsfarligt! Vi måste handla, vi måste göra det vi uppfattar som rätt. Du tror att Gwendolyn, all heder åt vår matriark, är ofelbar? Att gardet alltid fattar rätt beslut? Jag tror att du vet att det inte är sant. Ibland kan en order få fruktansvärda och oanade konsekvenser. Vem gav ordern att evakuera Whitepine? Var det rätt?"

  [Jag hittade precis på att incidenten i Whitepine är en känd händelse, där fler än guvernörens familj dog. Är det ok? Slår min defend, löfte+rollspel, 5T6...2, ingen ökning av disp]

  SvaraRadera
 35. [Ursäkta att jag är petig som ett as nu, men rollspel får endast placeras på en manöver, sen är den fast där under resten av konflikten. Och, du kan fortfarande öka din disposition, för Attack mot Defend är ett versus-test, så din Ob är mitt antal framgångar.

  Och incidenten? Yeah! Sweet! Och självklart!!!

  Slagit, och en framgång! Skrutt!!! Så nu är bara frågan, tärningen som du låst vid Feint, som vi tar bort från ditt slag nu, är det en av framgångarna så vi står 1-1 eller tar vi bort en av dina förrädare eller vad du nu kallas i MG.]

  SvaraRadera
 36. [En manöver = en handling, så inte bara på manöver då. Men som jag har satt min på attack, då är det endast på attack den får ge en bonus i konflikten.]

  SvaraRadera
 37. [Ingen fara, jag kan inte alla regler så det är bra att du hojtar till. Men att öka disp är ett slag mot Ob3, men jag tar bort attack som versus. Den funkar dubbelt sas. Men, hur vi än gör så står det väl fortfarande 2-2? Jag får minst 1 framgång som tar bort din framgång men slår färre än 3 så jag höjer inte min disp. Så blir det väl?]

  SvaraRadera
 38. [Ta roleplayregeln i regeltråden. Hänger inte med riktigt]

  SvaraRadera
 39. [Håll lite koll på mig när jag uttrycker mig om regler också, för det jag kan i grunden är Burning Wheel, och det kan vara lätt att föra med sig saker från det spelet till MG utan att man är medveten om det.

  Men, Defend ökar din dispo om du överstiger Ob:n, men eftersom attack och defend går mot varandra (kolla action interaction diagrammet på baksidan av formulären) så testas inte Defend mot sin Independen Ob3 utan mot mitt attackslag. Så den fungerar lite olika mot olika handlingar. Hade vi båda haft defend så hade vi slagit mot Ob3, annars är det motståndsslag.

  Vilket gör att du överstiger mig med en tärning om vi tar bort en förrädare ur ditt slag (du ökar din dispo med ett) men vi får 1-1 om vi tar bort en framgång.]

  SvaraRadera
 40. [Ah, ok. Jag slår om helt enkelt då. 1 Framgång.]

  SvaraRadera
 41. [in i en ny omgång helt enkelt, bägge med disposition 2. Det här kommer svida som attans. Säg till när du scriptat klart]

  SvaraRadera
 42. [Hoho! Jag äger dig!

  1. Feint
  2. Defend
  3. Attack.

  Tillåt mig...]

  "Din tystnad är talande. Du vet att jag har rätt. Du är bara för rädd att erkänna det. Det här handlar om dig, inte om mig. Eller hur? Du är gammal och feg, och du vet om det. Du vet att handling krävs. Att gömma sig bakom order räddar inga liv. Det är vi, patrullerna, som vet vad som ska göras när vi är ute i fält."

  [Slår 3 framgångar. Bye, bye Murtaugh]

  SvaraRadera
 43. Gah!!! Han skall fan... Gah!!!! Stroppiga snorunge!!! Murtaugh biter sig i läppen. Tröttheten faller över honom, han sätter sig ner, suckar djupt och låter blicken fästas framför Immerics fötter.

  [Fan! Ursäkta. Haha. Så jäkla snyggt! Förhandla nudå, jag har ändå fått ner han mer än hälften.]

  SvaraRadera
 44. [Immeric följer med men inte under ditt befäl?]

  SvaraRadera
 45. [Klockrent! Så länge inte han har befälet heller, han följer med som den anarkistiska pojkspoling han verkar vara! :) ]

  SvaraRadera
 46. [Coolers. Sätter en ny scen. Blir ju ännu en twist på det här...:)]

  SvaraRadera
 47. [Måste säga att den här scenen fick en helt annan känsla inunder sig efter att Björn definierade lite mer kring Immeric. Jag ser verkligen fram mot att se vart allt rör sig, riktigt grymt!

  Och, Björn, det slog mig att jag kanske borde fråga, jag tog inte för mycket plats och tog över när Murtaugh hade en konflikt med Immeric? Det är trots allt en SLP kopplad till Adela och inte Murtaugh.]

  SvaraRadera
 48. [Inte alls Christoffer, jag tycker det var superbra spelat. Det var helt enkelt, rätt.]

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.